Marijke van Zelst

Yoga

‘Inhale confidence, exhale doubt’

Yoga is meer dan een aantal oefeningen op een yogamat. Het is een levensfilosofie. De yogahoudingen beoefenen, is maar 1 van de 8 stappen van het traditionele yogapad. Yoga is eigenlijk net zoals het leven. Je zoekt je eigen lichamelijke grenzen op, ademt jezelf door soms ongemakkelijke situaties heen, je daagt jezelf uit en kijkt elke les opnieuw naar je eigen mogelijkheden. In het moment en zonder oordeel naar jezelf. Daardoor kom je heel dicht bij jezelf, kom je uit je hoofd en ga je voelen in je lijf. Iets wat er vaak bij in schiet in de drukke maatschappij waarin we leven.

De kunst van yoga is om alles wat je leert op de mat ook naast de mat toe te passen in je dagelijkse leven. Kun je mild zijn naar jezelf als je even een dagje geen balans hebt in een houding? Dan kun je dat ook wanneer je merkt dat je in je werk een bepaalde activiteit niet gedaan krijgt. Krijg je vertrouwen omdat je eindelijk die ingewikkelde pose kan? Dan mag je ook vertrouwen hebben in je zelf in andere situaties.

‘Kom uit je hoofd en in je lijf.’

En denk je nou: ‘Ik ben helemaal niet lenig’, ‘wat een zweverig gedoe’, ‘ik kan niet zo lang stil zitten’. Laat je daar niet door tegenhouden. Kom zelf een toegankelijke les ervaren.

Dinsdag

18:45 – 19:45  Vinyasa Flow

20:15 – 21:15  YangYin

Best you – Wijngaardstraat 48, Oudewater 

Woensdag

20:30 – 21:30 Hatha Vinyasa

 

Lichaams•staal – Stuartweg 23b, Vianen

Vrijdag

8:45 – 9:45 Yin yoga

 

Best you – Wijngaardstraat 48, Oudewater

Workshops & privé yoga

Ben je geïnteresseerd in yoga, maar vind je het lastig om aan te sluiten bij één van de lessen? Vind je het spannend om voor het eerst yoga te doen, of heb je last van bepaalde blessures, waardoor extra begeleiding gewenst is? Of wil je yoga in de zakelijke omgeving aanbieden aan je medewerkers of collega’s? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.