Marijke van Zelst

Over marijke

Hi, leuk dat je dit leest! Ik ben Marijke van Zelst en ik coach vrouwen zoals jij die vastlopen in het bedrijfsleven. Ik help jou om vanuit vertrouwen te durven kiezen voor je eigen pad en de vrijheid te hebben om je leven in te richten volgens jouw voorwaarden.

 

Van rups naar vlinder

Zo ging het bij mij ook. Als je mij een aantal jaar geleden zou hebben gezegd dat ik mijn eigen onderneming zou hebben, had ik je nooit geloofd. Het was altijd wel een droom, maar geloven dat ik dat zou kunnen deed ik niet. Nu voel ik dat ik zo ontzettend op het juiste pad zit. En dat is precies wat ik ook wens voor jou.

Mijn proces begon een aantal jaar geleden. Ik leek het perfecte leven te hebben, ik voldeed aan het perfecte plaatje. Alleen was dit ook mijn perfecte plaatje? Ik werkte als HR adviseur voor een van de grootste bedrijven van Nederland. Ik voelde de druk van het werk maar ook voor het hebben van een leuk sociaal leven, sporten en al het andere wat ‘moest’ in mijn ogen. Ik stond op de wachtlijst voor een burn-out, het was een kwestie van tijd. Daarnaast was mijn drukke leven een vluchtstrategie, om maar niet door te hebben wat er zich daadwerkelijk van binnen afspeelde.

Wat ik (thank god) nog wel kon voelen, was een klein vuurtje dat nog heel graag op wereldreis wilde. En ik dank mijzelf nog elke dag dat ik naar dat stemmetje heb geluisterd. Ik zwaaide mijn toenmalige collega’s vaarwel, pakte mijn meest belangrijke spullen in, zegde de huur van mijn appartement op, nam afscheid van mijn familie en vrienden en stapte in het vliegtuig om te gaan voor 6 maanden. Tenminste, dat dacht ik.

Ik had het nodig om naar de andere kant van de wereld te gaan om te ontdekken hoe onzeker ik eigenlijk was, hoe ik me zelfs daar nog druk maakte over wat andere mensen van me zouden vinden, dat ik bepaalde emoties uit het verleden nog steeds niet verwerkt had, wat voor een ontzettende twijfelkont ik ben, hoe ik keuzes maakte voor anderen in plaats van voor mijzelf, als ik ze al maakte en niet uitstelde tot ze voor me gemaakt werden. Wat een ontzettende reis naar bewustwording werd het.

Tijdens mijn reis ben ik weer een beetje meer in verbinding met mijzelf gekomen. Ik nam de wijsheden vanuit het Boeddhisme en de yogafilosofie mee in mijn rugzak, maar ook mijn herinneringen aan hoe het leven anders kan dan bij ons in de westerse maatschappij. Eenmaal terug in Nederland (1,5 jaar later, ietsje later dan gepland) was ik er nog niet. Het reizen heeft zoveel gevoelens en overtuigingen blootgelegd. Vastberaden als ik was probeerde ik dat zelf op te lossen. Dat werkte helaas maar gedeeltelijk en uiteindelijk heb ik de moed gehad om hulp te vragen en samen met een coach aan de slag te gaan en ben ik gestart met opleidingen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wat mij in mijn transformatie ontzettend geholpen heeft, zijn technieken uit NLP en het Sjamanisme. Toen ik merkte wat voor veranderingen dit bracht, ben ik nog meer opleidingen gaan volgen waardoor ik nu ook anderen kan begeleiden bij hun proces (Coachen met impact, BUR Transformational coaching).

Voor mijzelf ontdekte ik dat de waarden eigenheid, vrijheid, autonomie, persoonlijke ontwikkeling en verbinding voor mij heel belangrijk zijn. Daarom richt ik mijn leven en dus ook mijn werk steeds meer in volgens deze waarden.

Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik het heb aangedurfd om mijn baan op te zeggen en volledig voor het ondernemerschap te gaan. Om helemaal te gaan leven volgens mijn eigen voorwaarden.

Wil jij dat ook?

Wil jij ook leven volgens je eigen voorwaarden? Dan is het Break Free traject echt iets voor jou!

Nog wat weetjes over mij

Ik woon samen met mijn vriend Jasper. We hebben elkaar in het buitenland ontmoet en het eerste jaar van onze relatie samen in Australië doorgebracht.

Ik heb 10 dagen in een boeddhistisch klooster gezeten in Nepal voor een meditatiecursus en stilte retraite. Dat was voor mij het begin van mijn interesse in spiritualiteit.

Mijn lijf kan echt niet tegen cafeïne, maar ik hou wel echt van koffietjes drinken. Het momentje is zo fijn. 

Tijdens mijn reis heb ik de huur van mijn appartement opgezegd en wonder boven wonder kwam het weer vrij toen we weer in Nederland waren en opzoek waren naar een woning. Dus we wonen weer in mijn oude huis, lekker centraal in het land.

Naast dat ik een beetje zweverig ben, ik ook heel erg hou van aardse dingen zoals crossfit, snowboarden, lekker uit eten gaan en een dagje sauna.

Ik geef ook yoga lessen. Het leukste van yogajuf zijn, is dat ik lekker in mijn yoga pants mag werken.